Flevoland

Uitjes Flevoland

Uitjes in Flevoland zijn sportief en inspirerend. Moderne architectuur van Almere , pretpark Walibi en de uitgestrekte wandepaden en fietspaden maken Fleoland voor familieuitjes en uitjes voor senioren uitermate geschikt. Maar ook watersprort uitjes en actieve sporten zoals golfen maken van Flevoland een aantrekelijke provincie voor uitjes en bedrijfsuitjes.

.Misschien wel de meest onbekende provincie van ons land maar wel eentje waar je fantastische natuur en waterpret mogelijkheden hebt. Hier kan je zeker een geslaagd uitje met het gezin of een uitje met je bedrijf organiseren. Sportief, uitdagend en goed voor de teambuilding. Wat dat betreft is er niet snel een andere provincie dan Flevoland waar je zoveel water- en outdoor activiteiten kan beleven.  

Wat te doen in Almere

Almere is misschien wel de meest Amsterdamse stad van Nederland. Loop je door Almere met een familie uitje dan valt het gelijk op dat er een hoog percentage van de bewoners een Amsterdamse tongval heeft. Maar valt er dan wat te beleven in zo een jonge stad als Almere. Want in Ally is veel meer te doen dan je denkt. Er is eigenlijk juist bijna te veel te doen om op te noemen. Dat komt vooral door de ligging aan het water en de wijde groene omgeving waardoor je veel watersporten kan beoefenen of een mooie wandeling kan maken. Op het Eemmeer kan je bijvoorbeeld gaan surfen, zeilen of wakeboarden.  

Daarnaast is Almere steeds meer een stad aan het worden met een eigen centrum en cultuur en daarbij ook nog eens de vele verschillende vormen van architectuur maken echt een zeer aantrekkelijk bestemming voor een heel interessant dagje weg met het gezin of vrienden. Almere beschikt over een aantal zeer leuke attracties voor het gehele gezin zoals de dierentuin ‘Almere Jungle’ waarbij je de gekste kleine dieren gaat tegenkomen van een stokstaartje tot een rattenslag. Verder hebben zij het Cablepark Almere, Bowling Almere, Sky High Escaperoom en Fun Forest Almere. Zeer leerzaam is de stadswandeling door Almere waarbij de verschillende onderdelen door een professionele gids worden belicht. Hierbij komen onderwerpen aan de beurt zoals de korte geschiedenis van Almere, het stedenbouwkundige plan en de toekomst van het stadscentrum.

Je kan ook kiezen voor een rondleiding bij de Stichting AAP. De naam zegt het al, dit een  club mensen die zich inzetten voor het welzijn van mishandelde of onverzorgde apen.

Ook de cultuur neemt een belangrijke plaats in voor de bezoekers van Almere. LandArt Flevo Tour is hierbij een bekende tour waarbij je langs grote kunstwerken gaat die een stempel drukken op de omgeving. Een kunstvorm die uit Amerika in de jaren zeventig is overkomen waaien. En dan heb je natuurlijk ook theatergroep Vis a Vis die ieder jaar een aantal maanden een spectaculaire theatershow in de buitenlucht verzorgen met alle technische snufjes die je maar kan voorstellen. Een echt dagje uit met het hele gezin.

Wat te doen in Lelystad

Lelystad is een jonge stad en tevens hoofdstad van de provincie Flevoland. Lelystad begint ook steeds meer in trek te komen voor een dagje uit. Dat kan echt variëren van winkelen tot een avontuur met het gezin op het water of met een fietsroute door de natuur van de Oostvaardersplassen. Lelystad is ook goed bereikbaar met de trein en is maar een uurtje rijden met de auto vanaf Amsterdam. De stad leent zich uitstekend voor een shop-middag. Bataviastad is het grootste en ook eerste fashion outlet van Nederland. Hier vind je alle bekende merken voor zeer vriendelijke prijsjes en ook leuk is dat het winkels zijn die gevestigd zijn in replica van historische panden. Alleen al dat, maakt een bezoek waard. Maar of dat echt gebeurt bij een vriendinnenuitje in Bataviastad is de vraag want het aanbod en de gunstige prijsjes trekken waarschijnlijk toch wel de meeste aandacht. Misschien leuk voor de mannen die meegaan om te letten op de leuke pandjes aan de buitenkant.

Bij de Batavia scheepswerf reis je door de lange geschiedenis van Nederland en kan je de replica op de scheepswerf zien van beroemde VOC-schepen. In het museum van Batavialand wordt de geschiedenis van de Zuiderzee op een beelden wijze prachtig verteld.
Wil je meer actie in de taxi dan heeft Lelystad ook vele mogelijkheden zoals het Kartcentrum Lelystad. Een mooi parcours waar je je even toch een kleine Max Verstappen mag noemen. Uiteindelijk is ook hij begonnen in het karten. En ook paintballen kan je in Lelystad. Voor een vrijgezellenuitje is het natuurlijk op en top bij Balls and Arrows om je daar geheel uit te leven op en met elkaar.

Een nieuw natuurgebied in de nabijheid van Lelystad en gelegen in het Markermeer is de Marker Wadden. Er zijn vele manieren om dit nieuwe aangelegde stukje natuur te ontdekken. Wellicht heb je er nog nooit aan gedacht maar hoe tof is het als je dat op een driemaster zou kunnen doen. Die kans bestaat er om op expeditie te gaan met de driemaster Abel Tasman. Een unieke dagtocht en op het eiland krijg je uitleg door een gids over het ontstaan van deze eilandjes in het Markermeer en de unieke natuur die er al in korte tijd is ontstaan. De Oostvaardersplassen is natuurlijk een must als je richting Lelystad gaat voor een uitje met het gezin. Het is een uniek natuurgebied rondom Lelystad met unieke vogels, edelherten en ook de prachtige Przewalskipaarden kan je met een beetje geluk bewonderen.


Vliegtuigmuseum Aviodrome Lelystad bij de startbaan van Lelystad Airport van moderne straaljagers, propellervliegtuigjes tot een enorme Boeing 747. Er is hier veel aandacht juist ook voor de kids en kunnen ze leren hoe het nu eigenlijk kan dat zo een zwaar vliegtuig toch de lucht in kan. Een echt gezinsuitje waar veel te zien en dus ook te beleven valt. En wellicht ben je te verleiden tot het nemen van een vliegles
 

Wat te doen in Emmeloord

Emmeloord is toch altijd groter dan je vaak denkt. Emmeloord telt 25.000 inwoners en waarbij nog eens 10 kleinere dorpen direct zijn verbonden aan dit bijzondere dorp in Flevoland en vormen tezamen de gemeente Noordoostpolder. Emmeloord is natuurlijk een ideale uitvalsbasis voor wandelroutes en fietstochten. De vele bossen in de omgeving zoals het Urkerbos, Emmelerbos, Kuinderbos en het Voorsterbos geven een ideale uitdaging voor familieuitjes om hier met de fiets doorheen te crossen maar ook juist om in het bos activiteiten met de kids te organiseren. In het dorp Emmeloord is wel het meest in het oog vallende gebouw de Poldertoren. Die vroeger als  watertoren dienst deed. Het is nu een Rijksmonument dus echt een speciale bezienswaardigheid en dus ook heel leuk om met een familie-uitje de kleintjes te laten zien dat zelf is Flevoland er al sprake is van een heuse geschiedenis met de daarbij behorende rijksmonumenten. Het bekendste sportevenement is misschien wel de paardenkoers die op iedere woensdag in de zomermaanden wordt gehouden op de drafbaan van Emmeloord. Activiteiten die je kunt beleven met een vriendinnenuitje, familieuitje of als jong gezin zijn de onderstaande tips een mooi doel om een leuke dag weg te gaan beleven in Emmeloord.

Real Life Gaming is een leuk voorbeeld voor de kinderen. Het spel Fortnight, Apex of Call of Duty op de spelcomputer kan nu ook in real life gespeeld worden. Je krijgt een bijzonder passend pak aan en gaat met speciale airstof apparaten voor kids aan de slag. Maar als je het als ouder ook wel heel tof lijkt dan mag je natuurlijk ook je strijdpak aantrekken en lekker mee gaan doen. Ook is het mogelijk om een bijzondere wandeling te gaan maken. Niet zomaar eentje in de bossen of langs het water. Nee, bij het boerderijpad wandel je langs bijenkassen, volkstuintjes en als je een beetje in de juiste tijd het boerderijpad opgaat dan kan je natuurlijk lammetjes, kalfjes en kleine biggetjes op je pad tegenkomen. Een keertje wat anders en altijd verrassend. Het Junglepark geeft jullie de kans om een onvergetelijke ontdekkingstocht te beleven. In Junglepark Orchideeën Hoeve loop je over rotspartijen, wankel je over touwbruggetjes en vergaap je je aan watervalletjes. Ondertussen fladderen de vlinders in het rond, springen de aapjes in het rond en vliegen de tropische vogels om je hoofd. Een onvergetelijk tropisch dagje uit.

Wat te doen in Biddinghuizen

Wie Biddinghuizen zegt, zegt natuurlijk Walibi Holland. Het grootste pretpark in de Flevopolder en waar je kan genieten van heel veel spectaculaire achtbanen, attracties en er is nog veel meer te doen voor het hele gezin. Een dag waarop niemand zich ook maar een seconde gaat vervelen. Je kan er zelfs in het park blijven slapen in een van de aanwezige bungalows in het nabijgelegen park. Kan je dus gewoon twee dagen genieten en het nog een keertje overdoen.

Wat kan je daarnaast nog doen in Biddinghuizen? Dat is meer dan je denkt. Wat te denken van Zweefvliegen en dus een vlucht boven Biddinghuizen en de Flevopolder maken in zo een vliegtuig dat zonder motor voortbeweegt op de kuren van de wind. Je hebt daarnaast ook Hanneke’s Pluktuin en de naam zegt het al. Hier kan je vrijuit plukken met het hele gezin en kom je thuis met de mooiste boeketten zo uit de vrije natuur.

Natuurlijk is Biddinghuizen ook zeer geschikt voor watersport en kan je hier windsurfen, kiten en een bootje huren. Jachthaven Riviera Beach is daarvoor een mooi uitgangspunt om te starten. En wil je gewoon lekker een weekendje weg dan kan je in de buurt van Biddinghuizen heel goed vertoeven in het Landal Parc aan het Veluwemeer.